Kas

Okulumuzdaki sınıf kapılarına farkındalık oluşturması amacıyla sahabe isimleri, şehit isimleri gibi önde gelen şahsiyetlerin isimleri verildi.

Kas

Okul müdürümüz Sn. Fahri AKBAL öğretmenlerimizin derslerini ziyaret ederek hem öğretmen hem de öğrencilerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Kas

Okulumuz Tahir Kaya İmam Hatip Ortaokulunda veli ve öğrenci işbirliğiyle memnuniyet anketi çalışmamızı gerçekleştirdik. Bu anketten toplanan veriler analiz edilerek, daha iyi bir eğitim ve öğretimin nasıl yapılacağı konusunda görüşler değerlendirilmiştir. Yapılan anket sonuçlarına göre öğrencilerin ve velilerimizin çoğunluğunun okuldan, öğretmenlerden, okulda gerçekleştirilen faaliyetlerden ve çalışanlardan memnun olduğu görüldü. Öğrencilerimizin ve velilerimizin memnun olmadığı birkaç konuda ise gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenecek merkezi sınava yönelik Kasım ayı örnek soru kitapçığını yayınladı.Soruları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kas

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam´da Hz Muhammed (sav)'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci´ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17´ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğumu tüm Müslüman Alemin de kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.

Okulumuzda,  Din Kültürü Öğretmeni Emine ACAR rehberliğinde sunumlar, şiirler, ilahi korosu ve Peygamberimizin hayatını içtenlikle anlatan etkinliklerle mevlid kandili kutlandı. Emine hocamıza ve bu güzel etkinlikteki özverili çalışmalarından dolayı diğer öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize çok  teşekkür ediyoruz.

Kas

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında okul bahçemize öğretmen ve öğrencilerimizle fidanlar diktik ve sonrasında can suyunu verdik.Ayrıca hobi bahçeleri oluşturularak öğrencilerimizin doğayı yaşili sevmelerine imkan sağladık. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Ekm

LGS sınav tarihi açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 7 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığını yayınlamaya başladı. Ekim ayı örnek soruları yayınlandı. Soruları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Ekm

Okul öğretmenleri ve öğrencilerimizle birlikte İstanbul'umuzun en güzel tarihi camiilerine gezi yaptık.Öğrencilerimize gezi boyunca tarihi camiilerimiz hakkında bilgiler verildi.Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin çok keyif aldığı , birlik ve beraberliğimizin kuvvetlendiği , kaynaşma adına çok faydalı olduğu , eğitim-öğretim dönemi içerisinde öğrencilerimiz adına çok iyi deşarj olabileceklerini düşündüğümüz çok güzel bir gezi etkinliği sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Nice en güzel gezilere.

Ekm

Okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle lise gezilerine başladık.

Ekm

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 17/10/2019 Perşembe günü yapılacaktır.

Yeni eğitim öğretim yılı ders saatlerimiz belirlendi.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor.