Tahir KAYA Kimdir?

"İyi insanlar nereye giderse cennet orası olur"

Tahir KAYA ,07.03.1975 tarihinde Erzurum ilinin İspir ilçesinde doğmuş bir imam hatip sevdalısıdır.Annesi ev hanımı,babası ise imamdır.Ailenin üç çocuğundan en küçüğüdür.İlkokulu babasının da imamlık yaptığı Erzurum ili,İspir ilçesi,Ulutaş Köyü İlköğretim Okulunda bitirmiştir.Ortaokulu İspir ilçesinde tamamladıktan sonra 1989 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşmişlerdir.

Lise öğrenimini Üsküdar İmam Hatip Lisesi'nde başarıyla tamamlamıştır.Aslında Marmara Üniversitesine iyi bir dereceyle yerleşebilirdi fakat Hocamız bunun yerine davası uğruna ailesini de İstanbul'da bırakarak çok değer verdiği hocası Şevki Yılmaz'ın ardından Rize İlahiyat Fakültesi'ne gitmiştir.Okuluna 1 yıl burada devam ettikten sonra Şevki Yılmaz Hoca'nın Rize'den ayrılmasının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geri dönüp üniversite öğrenimini burada tamamlamıştır.Ardından 1999 yılında atandığı İstanbul'da,çeşitli okullarda görev yaptıktan sonra en son Pendik Ömer Nasuhi Bilmen İmam Hatip Ortaokulunda müdür olarak görev yapmıştır.

Askerlik dönüşü bir aile yakınının vasıtasıyla "Can Yoldaşım" dediği;hayat arkadaşı Hacer KAYA ile tanışır.Tahir hocamız bu güzel sorumluluğunda da her zamanki kararlılığını ve azimli duruşunu sergilemiş,tanıştıktan 3 ay gibi kısa bir süre sonra Hacer Hanım ile 31.03.2003 tarihinde hayatlarını birleştirmişlerdir.Mutlu giden bir evlilikleri vardır.31 Mayıs 2005 tarihinde ilk evlatları,güzel kızları Şule'yi, 21 Mayıs 2010 tarihinde ise masum yüzlü yavruları Melih'i kucaklarına alırlar.Gönlü ipekten olan Tahir hocamız 15 yıllık evliliği boyunca eşine ve evlatlarına sevgi dolu ve  anlayışlı olmuştur.Güler yüzünü onlardan hiç esirgememiştir.

Kuşkusuz  Tahir KAYA'nın öğrencilerine ve dostlarına miras bıraktığı değerlerin başında "İmam hatipli olmak"  ve "Samimiyet" gelmektedir.Bütün hayatını Rabbine iyi bir kul,milletine faydalı,yüksek ahlak ve karakterli nesiller yetiştirmeye adamıştır.Hiçbir zaman kendi hesabına çalışan birisi olmamıştır.Özellikle eğitim alanında birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak yer almış ve gece gündüz demeden Ümmeti Muhammed'in ihyası için mücadele etmiştir.

Değerli müdürümüz yakalandığı amansız hastalıkla 2 sene mücadele ettikten sonra 15 Mart 2018 tarihinde Hakka  yürümüştür.Her zaman okulu,öğrencileri ve öğretmenleri için çabalayan Tahir KAYA hiç şüphesiz hepimizin gönlünün en güzel yerindedir.Hastalığında bile devletine hizmet etmekten vazgeçmeyen,imam hatip aşığı müdürümüzün hakkının ödenmeyeceğini bilerek bize bıraktığı emanete sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız.

Yayın: 04.11.2019 - Güncelleme: 18.12.2019 18:07 - Görüntülenme: 871

Etiketler :